DVD-boxit verkkokaupasta

Vaikka DVD-elokuvien ja Blu-rayn loppua on ennustettu jo pitkään, on niillä omat vannoutuneet käyttäjänsä. Osa katsoo osan leffoista esimerkiksi Netflixin kautta, mutta kerää hyllyynsä edelleen suosikkinsa levyinä.

1018752-data-information-loss-box-packageJoitakin harvinaisempia elokuvia tai niiden versioita voi olla edelleen vaikea löytää stream-palveluista, joten niitä etsitään verkkokaupoista. Nostalgian nälkäiselle verkkokaupat tarjoavat monia DVD-boxeja, joita moni hankkii mielellään oman hyllystönsä koristeeksi. Tarjolla on niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin boxeja. Joku haluaa itselleen Uuno-elokuvien kaikki osat, kun taas toinen on kiinnostunut klassikkosarjoista kuten Sinkkuelämästä tai Frendeistä.

Moni hankkii mielellään itselleen koko tuotannon tiettyä sarjaa ja katsoo lempiohjelmaansa aina halutessaan, ihan kuten stream-palveluidenkin kohdalla. Stream-palveluiden yleistyessä boxeja saa tarjouksesta edullisesti, mikä taatusti houkuttelee keräilijöitä apajille. Osa on hylännyt tilaa vievät soittimet ja kantanut samalla kaikki DVD-elokuvansa kirpputorille.

Nopea tietotekniikan kehitys ja uusien, toinen toistaan parempien tallenteiden ilmestyminen markkinoille on saanut aikaan pienen liikkeen, jolle konkreettiset nauhurit, kasetit, DVD-elokuvat ja boxit ovat tärkeitä. Koska stream-palveluissa suositaan sen hetken hittimusaa ja viime hetken leffoja, voi erikoisemman elokuvamaun omaavan olla hankalaa löytää etsimäänsä. Niitä metsästetään näin ollen myös ulkomaalaista verkkokaupoista ja kysellään vinkkejä alan harrastajien nettifoorumeilla.

Kuten C-kasetit, mahdollisesti myös DVD-elokuvat ja DVD-boxit säilyttävät paikkansa oman marginaaliryhmän keskuudessa. Verkkokaupoista ne eivät ole vielä kadonneet, ja tuskin katoavatkaan vielä lähivuosina.