Online-pelit vs. offline-pelit

12275237-close-up-of-female-hands-with-tablet-pc-on-tablePelaaminen on yksi tämän päivän suurimpia hittejä, joka kasvaa jatkuvasti teknologian kehityksen mukana. Pelaaminen oli keskittynyt ennen tietokoneiden ja pelikonsolien ilmestymistä lautapeleihin, joita pelattiin pöydällä heittämällä noppaa ja siirtämällä nappuloita. Tänään lautapelit löytyvät yhä myymälöiden hyllyiltä, mutta suurin osa pelaamisesta on siirtynyt pelikonsoleihin ja internetiin.Uuden konsolipelin ilmestyessä kaikkein suosituimpia pelejä jonotetaan myymälän edessä jo lanseerauspäivää edeltävänä yönä, jotta myymälän avattua aamulla saadaan varmasti oma kappale mukaan. Suuria julkaisuja tapahtuu yhä edelleen suosituimpien konsolipelien kohdalla, mutta online-pelaaminen on saavuttanut myös nämä DVD-levyllä olevat pelit, sillä yhä useammat konsolipeliversiot on mukautettu myös online-pelaamiseen, mikä kahmaisee yhä enemmän tilaa pelaajien maailmassa. DVD-pelien rinnalle ovat nousseet tietokoneella internetissä pelattavat pelit, joita löytyy laaja valikoima aina perinteisistä konsolipeliversioista erilaisiin rahapeleihin, joissa pelataan rahalla ja saadaan myös mahdollisuus voittaa reippaasti tuohta.

Online pelaaminen

Pelaaminen internetissä on erittäin suosittua jo yksistään erittäin runsaan pelivalikoiman vuoksi, mikä mahdollistaa pelaamisen useilla eri tavoilla. Online pelaamista voidaan harrastaa sekä tunnettujen konsolipelien kanssa, joissa internetissä pelattava osuus kasvaa jatkuvasti, mikä monipuolistaa peliä huomattavasti. Erilaisissa monen pelaajan verkkopeleissä pelataan online yhdessä muiden pelaajien kanssa, joita löytyy ympäri maailmaa. Pelissä ollaan vuorovaikutuksessa ja pelaajat tutkivat yhdessä pelimaailmaa. Toki online pelaamisesta löytyy myös haittoja, kuten esimerkiksi hakkerit ja huijarit peleissä. Lisäksi monet pelit vaativat erinomaisen internet-yhteyden toimiakseen ja saattavat romahtaa kesken jännittävän pelisession, mikä on raivostuttavaa.Tämän lisäksi online pelaaminen tarjoaa pelisivustoja, joissa yhdistetään hauska ja jännittävä pelaaminen mahdollisuuteen voittaa rahaa, mikä on lyömätön yhdistelmä. Online pelaaminen onkin kokenut räjähdysmäisen kasvun ja siitä voidaan osittain kiittää nopeasti kehittynyttä internetiä ja yhä kehittyneempää ja monipuolisempaa pelivalikoimaa. Pelaaminen esimerkiksi erilaisilla pelisivustoilla on helppoa ja siirtyminen sivulta toiselle käy sujuvasti ilman, että peli jumittuu ja pätkii. Useimpia verkkopelaamisessa käytettyjä laitteita ovat tietokone, tabletti tai älypuhelin, jolle löytyy reilusti omia mobiilipelejä. Lisäksi pelaajille tarjotaan mahdollisuus voittaa hulppea jackpot.

Offline-pelit

Offline-pelejä löytyy perinteisiä DVD-levyllä pelattavia konsolipelejä, sekä internetistä esimerkiksi tietokoneeseen tai tablettiin ladattavia pelejä, joita voidaan pelata esimerkiksi pitkällä automatkalla ilman internetiä. Näitä pelejä löytyy monen pelaamisesta kiinnostuneen hyllyiltä DVD-levyinä, josta voidaan valita mielen mukaan sopiva peli, sillä pelejä löytyy laidasta laitaan aina roolipeleistä taistelu– ja action-peleihin. Offline-pelit ovat usein laajoja ja sisältävät vaikuttavan tarinan, sekä erilaisia jännittäviä yllätysmomentteja. Pelit ovat myös erittäin pitkäikäisiä ja siten vuodesta toiseen pelattavia. Ne rajoittavat kuitenkin vuorovaikutusta muiden pelaajien kanssa, joten pelaaminen ilman internetiä saattaa pidemmän päälle tuntua pelaajasta yksinäiseltä.